J. Gaubert, André Mauric en Eva M. Hollmann
Defender zeiljachten

Bateau Ã?Æ?Ã?  voile Frioul 38GiragliaGiraglia aanzicht en zeilplan

Jachtarchitect Jacques Gaubert

Jacques Gaubert is een enigszins bekende jachtarchitect, die woonde in de omgeving van Cassis, nabij Marseille in Zuid Frankrijk.

De ontwerpen van zijn hand zijn de Challenger Europe, Micro Challenger, Challenger Horizon, de Challenger Bravo en de Frioul 38 (zie linker foto).

In samenwerking met André Mauric zijn de Challenger Scout, de Super Challenger en de in Frankrijk bekende Super Arlequin ontstaan.

Zo ook de Defenders 15, 27, en 32.

In dit licht is de Giraglia, een zeiljacht van 10.80 m uit 1963 interessant. De lijnen van de Defenders kun je hierin terugvinden. Zie de tweede en derde foto links.

Foto's van de Super Arlequin vind je hier >

Wij hopen nog wat meer over Jacques Gaubert te kunnen vinden.

Nous cherchons l'informations sur l'architecte naval Jacques Gaubert et particulièrement la coopération avec André Mauric. Qui pourrait nous aider ?

En binnen enkele maanden hebben wij een mail van Polo Jean Marc gekregen :
J'ai travaillé avec Jacques Gaubert et André Mauric.
J'ai construit avec l'entreprise familiale (La Construction Nautique à La Ciotat).
Quelques dizaines de challengers en cp.
Et quelques super challengers en cp/bois moulé.
Et 2 one tonners ( naupathie et airel).
J'ai et je cotoye Jacques Gaubert


Jachtarchitect André Mauric
Pen Duick 6 - Jachtarchitect André Mauric

Jachtarchitect André Mauric

Geboren in 1927 te Marseille.

André Mauric was 15 jaar toen hij al zijn eerste wedstrijdjacht ontwierp. Altijd heeft hij gezocht naar snelheid, schoonheid en doelmatigheid. In 2003 is André Mauric op hoge leeftijd overleden.

Naar hem is een prestigieuze zeilprijs vernoemd: Trophée André Mauric te houden in Marseille. Classique incontournable pour tous les possesseurs d'un plan MAURIC.

André Mauric was dus een beroemd zeiljachtontwerper. Naast de zeiljachten, ontstaan uit de samenwerking met Jacques Gaubert, zie hierboven heeft hij onder meer de fermaarde Pen Duick 6, de Delph 28 en 32 en de bekende First 27 en First 30 ontworpen. En niet te vergeten de mooie Melody 34 van Jeanneau.

Neem maar eens een kijkje op de website over André Mauric. Beetje Frans, dus veel grandeur.
First 30 - Jachtarchitect André Mauric Delph 32 - Jachtarchitect André Mauric


Jachtarchitecte Eva M. Hollmann
Kings Legend 41

Jachtarchitecte Eva M. Hollmann
The first woman as yacht architect.

Eva Hollmann, toen de enige vrouw in de ontwerperswereld van moderne wedstrijdschepen.

Eva Hollmann heeft haar opleiding gehad bij Abeking & Rassmussen, waardoor zij veel ervaring opgedaan heeft ten aanzien van Europese wateren. Zij is naar Amerika vertrokken en heeft gewerkt bij Britton Chance, daarna bij Garry Mull, waar zij de Swampfire getekend heeft, een van de snelste 3 tonners van Amerika.

In 1975 begon zij een eigen ontwerpbureau. Haar eerste ontwerp onder eigen naam was de Sunset Boulevard 51, die glansrijk de Trans-Pac-race won in klasse A. Dit succes heeft er toe gebracht een 3/4 tonner te ontwerpen, de "Defender 35". Daarvoor had zij de Flying Dutchman 12 en 37 ontworpen en daarna de Kings Legend 41 (zie de foto links), Sea Star 41, Hollmann 46 en de Fantasy Two.

Na haar zeiljachtontwerpen is zij naar Californie gegaan, waar zij een surfboard reparatiezaak is gaan runnen. Zie de website van Eva M. Hollmann the Board Lady.


Oproep

Zeilvakantie Singles en Alleengaanden

Defenderjachten.nl