Zeilen - Foto's en leuke bootverhalen Defender 32 en 35 e.a.

Defender zeiljachten

Defender 32

Index - foto's en bootverhalen Defender 32 en Defender 35

Defender 32 zeiljachten

Defender 35 zeiljachten

Super Arlequin kajuitzeiljacht van Franse origine

Marken 1 een eerder product van Dekker Jachtbouw


De Defender 15 en 27 zeiljachten


Defender 32 zeiljachtenRenovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht

Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht

Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht

Renovatie van de Belle, Defender 32 zeiljacht uit 1976


2006-2007
De boot stond op de wal in jachthaven Marina in Muiderzand. Wij zijn begonnen met het vooronder. Door met deze, relatief eenvoudige ruimte te beginnen konden wij kennis opdoen van de gebruikte materialen, hoofdconstructie, electra systeem, motor enz.

Wij hebben een groot gedeelte van het houtwerk aangepakt. Allerlei reparaties, schuren en lakken. Het vooronder en toilet gerenoveerd. De deuren naar kast en toilet netjes gemaakt. De tafel voorzien van een nieuw onderstel. Kussens laten bekleden. Motorruimte schoongemaakt en reparaties uitgevoerd. Onderwaterschip flink aangepakt, zodat het weer een vlak oppervlak heeft. Romp is regelmatig gemeten en geen osmose gevonden, hoera! Schilderwerk aan de kajuit. En heel veel geschuurd, zowel binnen als buiten.

Na een winterseizoen hard ploeteren was het dan zover. De Belle kon te water. De boot was, wat ons betreft, vakantieklaar.

2007-2008
Dit seizoen gaan we de electra aanpakken, grootzeil wordt vervangen, mast wordt gecontroleerd. Houtwerk afmaken. Vloer aanpakken. Enz.

Ondanks de ANWB Boten Expertise over de zeilen hebben we toch maar een nieuw grootzeil door Hagoort laten maken. Ook hebben wij de boot nog eens extra laten controleren. Dit heeft Den Drijver uit Weesp voor ons gedaan. Resultaat : prima schip. We kunnen gerust door. De genua heb ik (voor veel geld) laten repareren. Zijn we reuze blij mee. Nog een tip. Laat de reddingsvesten controleren. Onze vesten van het merk Quick-fit, vrijwel nooit aangehad en altijd netjes in de kast gelegen bleken beide niet te functioneren. De een was lek en van de ander deed het opblaaselement het niet.

In april 2008 hebben wij de mast eraf laten halen. Een controlebeurt leek ons wel verstandig. Wij hebben door Shipshape Muiderzand de stagen laten vervangen, zo ook het touwwerk, armaturen en electrische binnenbekabeling. In de boot gaan wij dit jaar de 12v installatie, waar nodig vervangen. Ready for the start!

Foto's (klik erop voor een vergroting):
Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht
Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht
Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht


Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht
Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht
Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht


Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht
Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht
Renovatie van de Belle - Defender 32 zeiljacht


Hagoort Sails
Shipshape Muiderzand2008-2011
We zijn gestaag verder gegaan. De gelcoat van het onderwaterschip nog eens flink aangepakt. Oneffenheden met epoxyplamuur weggewerkt. Puttings en mastvoet laten controleren en bleken accoord. De romp gecleand, zodat de originele kleur weer zichtbaar is. Nieuw railingnet aangebracht, luchthappers vernieuwd. Waterdichte voorziening voor de motorbediening uitgedacht en aangebracht.

Vorig jaar kregen we pech met de motor. Bij koud weer bleek de motor slecht te starten. Na onderzoek bleek een zuigerveer gebroken te zijn. Mooie aanleiding om de motor van top tot teen te laten aanpakken. En dat heeft Shipshape naar alle tevredenheid gedaan. Omdat de motor eruit was gehaald kon ik ook direct het motorruim renoveren. Het viel achteraf wel mee, gelukkig maar.

Inmiddels zijn we lid geworden van de behoudsvereniging
Klassieke Polyester Jachten >

En wat verder? Je houdt nooit op met een boot. Electra verder uitwisselen en ... en ...

2012-2013
De electra is aangepakt, zo ook de kaartentafel. Nieuwe schakelkast met dikdradige aansluitingen. Nieuwe bedrading, radio, meters vernieuwd of gerepareerd. En dan zo dat je er later gemakkelijk bijkunt.

Foto's (klik erop voor een vergroting):Renovatie van een Defender 32 de DaVince 2

Renovatie van een Defender 32 de DaVince 2

Renovatie van een Defender 32 de DaVince 2

Wat een leuke site. Wij hebben onze Defender 32 uit 1973 gekocht in 2006 van Meindert Kramer nadat wij eerst ons eerste schip, een Meerenpoort 980,na een grote opknapbeurt verkocht hadden aan een leuk stel uit Maassluis. De Defender, toen genaamd De Njord, lag toen op de wal in Lelystad bij de bekende werf Schaap waar hij in opdracht van de toenmalige eigenaar een volledig nieuw onderwaterschip heeft gekregen. Als ik goed geÔnformeerd ben is het schip eerst vanaf 1973 van de heer F. Sleutel uit Bovenkarspel geweest en daarna in 2000 van de heer Visaia uit Zwolle. In 2004 heeft de heer Kramer het schip gekocht en het naar de bovengenoemde werf gevaren, waar ik het schip van hem overgenomen heb. Samen met mijn vrouw heb ik het schip en een paar maanden volledig gerenoveerd.

Het schip heet nu de DaVince 2 (naar onze zoons Dave en Vince) en ligt nu in het mooie Hellevoetsluis vlakbij onze nog mooiere woonplaats Rockanje. Is het niet tijd voor een vereniging van Defendervaarders ?

Gerrit
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Renovatie van een Defender 32 de DaVince 2 Renovatie van een Defender 32 de DaVince 2 Renovatie van een Defender 32 de DaVince 2Eine Defender 32 auf Helgoland

Eine Defender 32 auf Helgoland

Ich wohne auf Helgoland und habe seit April 1973 einen Defender 32 direkt von Dekker en Zonen gekauft. Ich habe ein paar Bilder von einer Werftüberholung herausgesucht. Im September 2005 ist erstmalig eine Lackierung gemacht worden.

Mit freundlichen Seglergrüssen, Uwe Heel
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Eine Defender 32 auf Helgoland Eine Defender 32 auf Helgoland Eine Defender 32 auf Helgoland
Peter zag een Defender 32 jacht langskomen

Peter zag een Defender 32 jacht langskomen

Beste, de 32 in bijlage, Ventus, zagen we in 2006 liggen in Oude Tonge. Dit jaar was zij weg. Tot we in Brouwershaven passeerden dit jaar. Zij ligt nu in Brouwershaven (staat ook op de spiegels als thuishaven).

Heb zelf een 27, Avalon, ondertussen bijna piekfijn in orde;

Veel succes, groeten
Peter, Antwerpen

Hallo,
Leuke site,
De Defender 32, de Ventus die in Oude Tonge lag en nu in Brouwershaven is van ondergetekende.
Inmiddels is de Ventus weer deelnemer aan de Grevelingencup waar de boot, als het een beetje wil waaien, zich goed kan meten met de nieuwere jachten. (zie grevelingencup.com)
Dit jaar druk geweest met uitbikken van de schroefaskoker die vanwege lekkage geheel was ingelamineerd in de skeg door een van de vorige eigenaren. De skeg heeft dan ook jaren vol water gestaan, door lekkage op het binnenschot heb ik alles met de slijptol eruit gehaald en een nieuwe koker met watergesmeerd lager ingebouwd.

Verder hebben is er misschien wel iemand die nog wat van die oude brookes & gatehouse apparatuur heeft die niet meer wordt gebruikt. Ik zoek namelijk onderdelen maar kan nergens meer wat vinden (h.v.d.zee@wanadoo.nl).

Gr. Hans
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Peter zag een Defender 32 jacht langskomen
Defender 32 jacht van Hans
Fam. Ouwehand met de boot Ease

Fam. Ouwehand met de boot Ease

Hoi allemaal. Hartstikke leuke site!

Wij zijn sinds kort in het bezit van een Defender 32.
Heerlijke boot om mee te zeilen en we willen er graag binnenkort mee richting Denemarken.
De boot heeft een 38 pk Peugeot diesel en was vrijwel geheel vaarklaar voor een vakantie.
Na enige kleine aanpassingen zijn we nu na twee weken vakantie ruim 550 kilometer verder en zijn zeer content met de boot.
Bijgaand een paar foto's.

Vriendelijke groet, Familie Ouwehand.
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Fam. Ouwehand met de boot Ease
Fam. Ouwehand met de boot Ease
Dieter liegt seit diesem Frühjahr bei Tönsberg im slofjord

Dieter liegt seit diesem Frühjahr bei Tönsberg im slofjord

Hallo,

Meine Defender 32 ("Flaute2") liegt seit diesem Frühjahr bei Tönsberg im Oslofjord. Anbei ein paar Fotos.
Baujahr ist 1975. Ich habe sie im Sommer 2006 in Makkum gekauft. Ihre Überholung (refit) kann man (noch) sehen unter www.flaute2.de >

Freundliche Grüsse, Dieter
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Fam. dieter met de boot EaseA-typische Defender 32 van Boris

A-typische Defender 32 van Boris

Nou dat is leuk. Een website voor de Defender !

Wij hebben een jaar geleden een Defender 32 gekocht. Deze is nogal a-typisch; Ingekort tot 9.20 meter (smalle kont eraf dus eigenlijk 30ft geworden), andere kiel (1.80) en rechte scheg. Verhoogd vrijboord en flush-dek (hout), geen ramen...In 1993 ge-re-fit oa geheel nieuwe tuigage met hoge mast van Holland Spar en nieuwe kuip-layout getekend door Peter Bosgraaf.

Ik heb het afgelopen jaar heel erg veel klussen en klusjes aan de boot gedaan om heel veel details te verbeteren en wat rotte plekken in het dek aan te pakken. De boot staat nu op de kant.

Nog wat foto's van de recente reparatie van onze Defender 32. Rondom de kiel zat een scheur en de boot begon water te maken ! Zie de image rechts met het verslag op Flickr.
Foto's (klik erop voor een vergroting):Defender 32 of?
Defender 32 of?

Nog meer zeiljachten van het type Defender 32

Ze staan op het net en worden als zodanig vermeld. Links de Molly, die te koop ligt in Friesland. Anders zijn de kajuitopbouw, scheg en kajuitindeling. Hieronder de Full Speed, deze ligt in Lelystad te koop. Het gebeurde vaker dat iemand alleen de romp afnam om vervolgens er een houten dek en kajuit op te zetten. Vaak om zo gewicht te besparen.
Foto's van de zeiljachten Defender 32 die ook nog eens te koop liggen :
Defender 32 met houten opbouw.
Defender 32 met houten opbouw.Weet je meer ? Mail het ons dan >De Sylphide een Defender 32 uit 1973

De Sylphide een Defender 32 uit 1973

Hallo, Leuke site !

LET OP : DEZE BOOT WAS TE KOOP
Mede dankzij het plaatsen van onze tekst en foto's op je Defender-site, is onze boot verkocht. Ik ben blij dat het nog net voor aanvang van de winter is gelukt, de boot te verkopen aan een liefhebber. Maar tegelijkertijd was het moeilijk afscheid te nemen van iets dierbaars.

Nogmaals bedankt, met zeilersgroeten, Willem

Wij zijn ook de trotse bezitters van een Defender 32, van 1973.
We hebben de boot nu reeds 10 jaar. De boot ligt in het voorjaar in Lithoyen aan de Maas en in de zomer tot aanvang van het najaar in De Heen, aan de Steenbergse Vliet. We gaan elk jaar, 4 weken met vakantie met de boot, twee volwassenen en twee kids.
Een oud schip heeft ook zijn onderhoud nodig, zo wordt er elk jaar wel weer wat geklust aan de boot. In de bijlage een verhaal van gedane klussen aan de boot en enkele foto's.
Bij vragen of info gewoon even bellen of mailen.

Met vriendelijke watersportgroet, Willem
Foto's (klik erop voor een vergroting) de rechter foto biedt de documentatie:
De Sylphide een Defender 32 uit 1973 De Sylphide een Defender 32 uit 1973 De Sylphide een Defender 32 uit 1973De Hydra een Defender 32 zeiljacht

De Hydra een Defender 32 zeiljacht

De Hydra een Defender 32 zeiljacht

De Hydra een Defender 32 zeiljacht

De Hydra, een Defender 32 zeiljacht en zeilwedstrijdverslag

Hallo ik heb een Defender 32 gekocht n.l de Hydra is daar wat over bekend hoe gedraagt de boot zich op zee en hoe snel is hij in wedstrijden ik wil n.l winterwedstrijden gaan varen met haar.

Dan heb ik nog een vraag over een Defender 32, waarom heeft deze zo'n grote scheg. Het is zo dat het gat voor de schroef nogal wat weerstand oplevert in het water, wat hebben jullie eraan gedaan of weten jullie wat anderen er aan gedaan hebben en is/zijn de lagers van het roer makkelijk te vervangen ?

We gaan in Drimmelen de winterwedstrijden er mee varen ik zou graag lid worden van de Defenderclub, als die bestaat, hebben jullie ook bouwtekeningen van de 32.

Ik ga varen in de winterwedstrijden in Drimmelen. Is er misschien een polair diagram beschikbaar, zodat wij kunnen zien of we 100 % snelheid uit de boot halen.

Verslag : het was voor ons team zondag uitproberen gelijk een wedstrijd met windkr 5 en bij het Hollands Diep windstoten tot 7. Wat ons verraste hij loopt ca 5 voor 12 en uit het roer lopen niet meer geweldig. Zondag is de eerste wedstrijd dan krijgt ze gelijk de volle sporen.

Groetjes Paul Dokman, mijn email is (p.m.dokman@planet.nl)
Foto's (klik erop voor een vergroting):
De Hydra een Defender 32 zeiljacht De Hydra een Defender 32 zeiljacht De Hydra een Defender 32 zeiljacht


De" HansHorrevoetMemorialRace

Hallo hier het wedstrijdverslag van het Blizzard Zeilteam.
Zondag 26 oktober Drimmelen,

Het is voor ons de eerste keer dat we met de nieuwe boot Hydra kunnen gaan zeilen en dan gelijk de eerste keer met een wedstrijd. Helaas voor ons hadden wij niet ons nieuwe grootzeil, maar een vervangend ongeveer /de grootte van ons oude, dus niet goed, geen reefknuttels, van onder te breed en te hoog. Dus wij hadden eigenlijk een handicap moeten hebben daarvoor, maar we konden zeilen en de boot uitproberen en dat was wel belangrijk.
Met het palaver werd stilgestaan bij het tragische ongeval van het verdrinken van Hans en er was een film gemaakt over zijn bewogen carriere als zeiler.

Het was een vrijebaanwedstrijd, dat wil zeggen er wordt een baan uitgezet en je kunt dan zelf beslissen of je rechts of links gaat als je alle boeien maar rond en natuurlijk moet je het vaarwater respecteren. Er stond een stevige wind en er waren flinke windstoten, wij besloten eerst naar de Spijkerboor te gaan en daarvandaan naar de boei die gelegd was in het laatste gat van de Biesbosch. Daarvandaan dan naar de HD59 bij de Moerdijkbrug. Op het Hollands Diep stond toch een 5 beaufort met rukwinden die over de 6 gingen spectaculair, zeker als je weet dat er golven stonden van zo' n 80 centimeter.

De boot kreeg zodoende de vuurproef en ik moet zeggen hij is geslaagd hij loopt erg hoog aan de wind zo' n 5 voor 12 en uit zijn roer lopen daar was helemaal niks van te merken ... super.

Wij kwamen als derde in onze groep binnen en van de hele groep waren wij zesde, niet slecht toch.

Ik zou zeggen tot het volgende verslag en dat is al over een week n.l. op 2 november. Dat is de eerste winterwedstrijd.

Groeten van Peter, Rien, Aat en Paul. Zeilteam Blizzard

De eerste winterwedstrijd 2008/2009

2 november was het weer zover, de eerste winterwedstrijd met mijn nieuwe aanschaf de Hydra. Het werd tijd voor wat meer ruimte aanboord. Nou moet er nog wel het een en ander aan gebeuren, zoals een nieuw grootzeil. Is wel besteld, maar we moesten het deze keer nog even met een 'leen'zeil doen. Dat is een extra handicap, want het zeil paste niet helemaal.
We hadden ook een grotere baan dan in de E-klasse. Met deze boot varen we in de C-klasse, de ongemeten grote schepen. Het parcours deze keer was - start/BM2/A9/A4/HD61 en dan naar de finish - best een flink stuk.

Bij de start waren we als derde weg. Met oostenwind dus een kruisrak naar de BM2. Bij de BM2 een strakke ronding en toen kon de spinaker op, wel zo' n 70 m2. Beste lap dus en voor ons de eerste keer met de Hydra. De spinaker trok er best aan en zo konden we bij de Gib Sea van Paul Bastianen blijven, toch niet slecht. Na het ronden van de A9, de A4 en de HD61 terug naar Drimmelen, maar helaas viel de wind volledig weg en finishen lukte niet meer, zoals de meeste uit onze klasse en dat werd dus een DNF en 22 punten. Nou deze wedstrijd gebruiken we als aftrek, dus nog niks verloren.

We moeten toch wel even wennen aan een andere boot, dan maar op naar de volgende wedstrijd op 23 november a.s. met nieuwe kansen en een nieuw grootzeil.

Groetjes Zeilteam Blizzard, Geo, Rien, Louis en Paul

Te koop : genua 1 2 3 en diverse meters voor de Defender 32

Drie leuverzeilen, genua 1 2 3 en diverse nieuwe meters te bevragen bij Paul.
E-mail p.m.dokman(&)planet.nlGerard's boot

Gerard's boot

Hallo,

Op de bijgevoegde foto's zie je onze boot, een Defender 32. Deze fijne boot is nu 5 jaar in ons bezit, de ligplaats is Hellevoetsluis.

Vriendelijke groet, Gerard en Ria
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Gerard's boot
Malcom's boat a Defender 32 in Belfast

Malcom's boat a Defender 32 in Belfast

Hi,

Hi my name is Malcolm Moffett and l have a Defender 32 which l sail on Belfast Lough, Northern Ireland. The yacht is named Gannet and was bought by Mr Omar Ovarrson from a Mr. Huisman from Linschoten Holland. I bought Gannet from Omar in Scotland where he was unable to sail because of bad weather. I would like to learn about Gannets history and perhaps find out some information about the defender yachts. If you can assist me or want information about my boat please contact me. I look forward to hearing from you, fair winds Malcolm Moffett

Great. Please sent me a photo of the Defender. I will place it on the site and ask others to mail you.

Hi Loek, here are some pictures of my Defender 32 Gannet l hope you might be able to give some information about her.

Bye for now Malcolm
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Malcom's boat a Defender 32 in Belfast

Defender 35 zeiljachtenDefender 35

Defender 35

Bert Wijnbergen over de Defender 35

De Defender 35 is ontstaan omtrent 1980. Er zijn er maar een stuk of 9 van gebouwd, sommigen beweren 12. De boot hiernaast is nummer 2. Nadat bij nummer 1 gebleken was dat de wrangen en de overige constructie niet bestand waren tegen de enorme krachten die op het schip kwamen, zijn ze hierna versterkt, en het schip werd stijver. Het schip werd vooral gebouwd voor wedstrijden, geen idee of ie er ooit een gewonnen heeft.

Dit schip is de afgelopen jaren gerenoveerd. Het dek was versleten, en de romp was mat. Het dek werd vernieuwd met teak, en de romp teruggeschuurd, en opnieuw opgebouwd. Vreemd genoeg kwam hier wel een raar verschijnsel boven water, de huid werd een soort "washandjes" ribbel, daar heeft de werft nooit een verklaring voor gevonden... We hebben het maar geaccepteerd, van afstand zie je het niet...

De boot vaart fantastisch, en menig nieuwe Bavaria vaart ie eruit. Hij kan zeer hoog aan de wind, vanwege de kiel die 1.90 meter steekt. Jammer als je dan in een kanaal over een kei kanteld, dat was dus de skeg en het roer vorig jaar. We hebben gelijk de skeg wat steviger laten maken, en de motorsteunen vernieuwd, nu zeilt ze zonder trilling weer iedereen voorbij. Wel hebben we wat wind nodig, maar ooit eens bij kalme wind en een voordelige wind, stoven we ook iedereen voorbij... Welke wind? Ik weet het nog steeds niet, maar iedereen lag stil, en wij vlogen voorbij, misschien de hoge mast?

Niet dat we wedstrijd fanaten zijn hoor, hier is mijn meisje te fragiel voor, maar het is ongelofelijk wat dit schip opeens versnelt, en met een beetje trim, zeilt ie fantastisch. En dat voor een schip van 27 jaar oud! Wij zijn er helemaal gek mee. Binnenkort wellicht een overzicht van de renovatie...

Volg Bert op zijn site : de renovatie van de BLACK MARLIN >
Foto's (klik erop voor een vergroting) :
Defender 35 Defender 35 Defender 35

Defender 35 Defender 35 Defender 35Defender 35

Ad en zijn Anna, een Defender 35

Sinds juli 2006 hebben wij een Defender 35. Ook dit is een renovatie project, al hebben we er vorig jaar nog heel wat mee kunnen zeilen. Onze boot is nr. 8 en van het bouwjaar 1985. Dit is bevestigd door de zoon van de eerste eigenaar die we aan boord hebben gehad. Boot nummer 9 is bij mijn weten door Dekker voor zichzelf gebouwd.
Foto's (klik erop voor een vergroting) :
Defender 35 Defender 35Arno met zijn nieuwe Defender 35

Arno met zijn nieuwe Defender 35

Heb zojuist een Defender 35 gekocht, hij is uit 1981 en heeft veel achterstallig onderhoud.
Hoe kom ik er achter welk nummer deze boot heeft?

Groetjes, Arno (hiempie@wanadoo.nl)
Foto's (klik erop voor een vergroting) :Birthe en Hans met hun grijze Defender 35

Birthe en Hans met hun grijze Defender 35

Naar aanleiding van een artikel in Zeilen nr 1 2008, kwam ik op de link voor de Defender website. Ik wist niet dat die bestond, leuk!!

Wij zijn eigenaar van een Defender 35, gebouwd in 1981 bij Dekker, en zelf afgetimmerd door mijn vader. De boot is nog steeds bij de eerste eigenaar, alhoewel hij er zelf weinig meer mee zeilt. Wij (zijn dochter+ vriend) zijn nu de hoofdgebruikers.

Leuk om de renovatieperikelen te lezen van de overige Defender bezitters. Ook wij hebben er inmiddels meerdere grote en kleinere klusprojecten op zitten, zoals:
- osmosebehandeling
- renovatie motor
- geverfd (dek en romp)
- nieuw teakhout in de kuip
- alle ramen en luiken vervangen
- dubbel bed in voorhut ingetimmerd
- electrisch systeem vervangen
- nieuwe dieseltank met grotere capaciteit ingebouwd
- rolfok geplaatst

Het is een heerlijke zeiler en voldoet prima om de west europese (zee)wateren mee te bezeilen, maar het is geen oersterk schip. Deze winter is het klusproject om een naad tussen de twee romphelften voor de kiel dicht te smeren. De boot is gemaakt uit 2 delen die aan elkaar gezet zijn, en op de naad is ze een beetje gaan wijken. Geen drama, maar er moet wel iets aan gebeuren.

Birthe en Hans te Boskoop (BvanderVoort@deloitte.nl)
Foto's (klik erop voor een vergroting) :
Defender 35
Defender 35 bouwnummer 1

Defender 35 bouwnummer 1

Wetenswaardigheden Defender 35 Bouwjaar nr 1

De eerst werfgebouwde boot heette in de introductie BOMBA gebouwd in 1978 door Dekker& Zonen te Amsterdam heeft in bootshow Dusseldorf en op de Hiswa gestaan. Wij hebben de boot bij zuiver toeval via Makelaardij Wakend Oog in Muiderzand gekocht ( 1996) van de eerste eigenaar, de boot ligt in de jachthaven Friese Hoek in Lemmer. We waren bij de bouw van het schip al verliefd op het ontwerp en hebben de boot ook in de nieuwbouw vervolgd daar wij eerst een Drifter 25 hadden vandaar de eerste ontmoeting. De boot kostte toentertijd in 1978 ruim 169.000,00 gulden geheel compleet etc.

We hebben de boot (,t ken net) in de loop van de tijd de nodige aanpassingen en vervangingen gepleegd zoals vele Defender eigenaren dit hebben gedaan zoals :
Nieuwe ramen en luiken.
Nieuwe Furlex rolfoksysteem (De Vries Zeilen Lemmer)
Nieuwe motor Yanmar 3 cilinder 27 PK ( Maronier Lemmer)
Nieuwe zeilen (Hagoort Benthuizen) tw: High Aspect / Genua /Mailsail en halfwinder
Teakdek kuip vervangen
Treadmaster dek vervangen
Nieuwe Koelkast ingebouwd
Nieuwe oven/kooktoestel
Nieuwe Acculader Mastervolt
Bekleding vervangen
Sprayhood vervangen ( De Vries Zeilen Lemmer)
Lieren vervangen in Lewmar self taling nr 43 uitvoering

Wij varen regelmatig op IJsselmeer/Wadden/Noordzee en Zeeland en vinden de boot goed en safe vaart in alle weersomstandigheden mn in zware weersomstandigeheden ( wkr 9) vaart hij nog buitengewoon goed. Twee jaar gelden heeft de eigenaar van de werf Jan Dekker (82) samen met zijn vrouw Greet met de boot gevaren op het IJsselmeer, Jan en Greet varen nog steeds met de boot van z,n schoonouders (Dartmotorsailer). De boot beschouwen wij als een zgn tweede huis en wij zullen de boot voorzover onze geestelijkgesteldheid dit nog toelaat (ondergetekende 61 en mijn vrouw 65) blijven varen en onderhouden als een soort varend cultuurgoed.

Hermen en Marjan Jacobs, Molenschot (NB)Defender 35 Renovatie

Renovatie van een Defender 35 uit 1982

Hallo,

Zinds deze week ben ik ook een trotse eigenaar van een devender 35 bj 1982. Moet veel aan gebeuren maar wordt zeer zeker de moeite waard.

Ben al bezig geweest met een nieuwe teak betimmering rond de ramen i.v.m. lekkage via de stekkerdoos op het dek. Ook aan de buitenkant van het schip moet veel gebeuren zoals teakdek, in de kuip, raampjes vernieuwen etc.etc.

Het lijkt me leuk om jullie via deze site op de hoogte te houden van de vorderingen.

M.vr.gr, Raymond SchouwinkSUPER-ARLEQUIN

Super Arlequin

Lengte 9,20 m in polyester.

Nous cherchons l'informations sur l'architecte naval Jacques Gaubert et particulièrement la coopération avec André Mauric. Qui pourrait nous aider ?
Foto's (klik erop voor een vergroting) :
SUPER-ARLEQUIN
Marken 1

Marken 1 stalen kajuitzeiljacht

Hello

I bought last year a steel sloop that was constructed in 1969 from shipsyard F. Dekker & Zn. I can not find them in the internet, but i found out that you are just beside them, cause there adress was Diemerzeedijk. So my question is, if you know anything abaut them like a new adress or anybody i can talk to, that can give me informations abaut my boat or other owners of F. Dekker & Zn.

Thank you very much for your help and i hope to hear from you soon.

I can give you some information abaut my sloop.
Construction date: 1969
Siphyard: F. Dekker & Zn
Model: Marken 1
Length over all: 9,5 m.
Max. Beam: 2,61 m.
Draught: 1,4 m.
G.T.: I don't Know if is 8,7 Tons or 5,0 Tns
Hull number: 258473

Other information:
Long keel construction
Hull material: steel
Deck: steel and over steel teak wood
Cabin: wood ( I don't know de name in english: contra sheet? )
Mast: pasted wood

Now the sloop is in bilbao (spain) and i'm repairing because when i bought it the sloop was near to sinking.

Take care, Eduardo Presa (e-mail)
Foto's (klik erop voor een vergroting) :
Marken 1 Marken 1 Marken 1Oproep

Defender 15 en defender 27 zeiljachten
Zeilvakantie Singles en Alleengaanden

Defenderjachten.nl