Zeilen - Foto's en leuke bootverhalen Defender 15 en 27

Defender zeiljachten

Defender 27

Index - foto's en bootverhalen Defender 15 en Defender 27

Defender 15 zeiljachten

Defender 27 zeiljachten


De Defender 32 en 35 zeiljachten

Defender 15 zeiljachtenRenovatie van een Defender 15 door Bas

Renovatie van een Defender 15 door Bas

Renovatie van een Defender 15 door Bas

Ik ben op dit moment mijn Defender aan het renoveren en heb hier topic over lopen op het forum van zeilersforum.nl. Mocht ik u ergens mee kunnen helpen dan verneem ik dat graag van u.

Aangezien de renovatie van mijn defender-15 inmiddels lekker op schiet ben ik inmiddels aan het uitkijken naar een aantal zaken welker ik helaas niet meer bij de boot heb zitten, ik hoop via uw site hier meer informatie over te kunnen vinden.
Zo mis ik helaas een spinnaker, ik heb wel een spi-boom en ook het blok boven in de mast om de schoot door te voeren, maar de rest mis ik helaas, ik zou graag willen weten waar de blokken voor de schoten achter op de boot bevestigd moeten worden en hoe de val van uit de top van de mast naar de valstoppers achter op de kajuit gevoerd dienen te worden? In de folder van de defender-15 staat een oppervlakte van 44 m2 vermeld, dit lijkt me aan de grote kant aangezien vergelijkbare boten een spi voeren welke haast 10m2 kleiner is, er van uitgaande dat die 44 m2 wel klopt wat voor maten dient de spinnaker dan te hebben (hoogte x breedte)?

Tevens mis ik nog een buiskap, graag zou ik in het bezit van foto's komen waar de bevestiging van de buiskap goed op is te zien, eigenlijk ben ik met alles foto's van defender-15's met een buiskap geholpen.

Mvg Bas (badduh@hotmail.com)
Foto's (klik erop om op het Zeilersforum te komen, daar schrijft Bas alles over de renovatie):Schitterend gerenoveerde Defender 15 van Andre

Schitterend gerenoveerde Defender 15 van Andre

Deze Defender ligt in Naarden en deze is TE KOOP!!

Foto's (klik erop voor een vergroting):
Schitterend gerenoveerde Defender 15 van Andre

Hallo defender-enthousiatelingen, Defender 15

Ik zag jullie website bij toeval.
Ik heb van 1983 tot 1988 een defender 15 gehad uit 1971 (een oorspronkelijk door een amateur zelf inegtimmerde boot, de H 1628), die nu nog op het Almaardermeer ligt (jachthaven van de AZRV in Uitgeest). Hij heet nu "Aiglon". Ik ken de huidige eigenaar niet maar zag de boot deze zomer toen ik er was voor zeilwedstrijden van mijn zoon.
Zo te zien was alles nog in orde inclusief de originele 2-takt RCA Dlophin motor die je in 2 draairichtingen kan starten. Dus geen keerkoppeling nodig!

Ook in 'mijn' tijd was de defender 15 al een klassieker met zijn karakteristieke "tumble home" (bolle buik voor de IOR rating). Wij zijn er 2 maal mee naar Denemarken gezeild (rondje Kattegat- Kopenhagen en weer terug naar Nederland) en hebben op het Ijsselmaar ook de nodige wedstrijden gezeild. O.a. de eerste prijs in de Houtribrace gewonnen in 1986 of 1987.

Wij hadden een standaard genua 2, fok en spi van de Vries (Grouw) die bijna precies pasten, naast de originele genua-1 uit 1971. Dat liep prima dus.

Nadat we kinderen kregen werd het ons te klein en kochten we een Sigma 33, later een Sigma 35, die we nog steeds hebben.

Groeten, Frans

Defender 27 zeiljachten

Vincent vraagt om frame buiskap en genua Defender 27

Wij hebben al een aantal jaren een Defender 27 uit 1972 en deze bevalt ons uitstekend. Destijds is dit jachtje gemaakt door jachthaven Dekker en Zonen uit Amsterdam.

Aangezien de tand des tijds ook bij ons is aangekomen missen wij het frame van de buiskap en is ons voorzeil (genua 22m2) versleten. Wie kan ons hieraan helpen. Met vriendelijke groet. Vincent (vincentvandruenen1@tele2.nl)

Filmpje >> Defender 27 jacht van Alfred

Even klikken en je waant je al op zee !

Filmpjes Defender 27 jacht van Alfred
Filmpje Defender 27 jacht van Alfred
Nog een paar foto's van de Defender 27

Defender 27 von Ronald ist nach Jan im Wiesbaden

Deze Defender ligt momenteel ter renovatie in Wiesbaden.
Jan houdt je op de hoogte via het Duitse forum, klik hier om het te lezen >

Foto's (klik erop voor een vergroting):
Nog een paar foto's van de Defender 27
Bas wil meer weten over zijn Defender 27 jacht

Bas wil meer weten over zijn Defender 27 jacht

Ik heb sins kort ook een Defender 27 volgen mij van binnen gezien een werfgebouwd schip, diepte steekt 140. Waarvan ik de historie graag zou willen achterhalen, nummer in het zeil is 1849 volgen mij. Wat zou de leeftijd van boot zijn of eventueel bouwnummer. Ik stuur een foto van het binnenruim en nog een vraag : het diesel motortje van 8 pk Renault diesel 1cil heeft een paneel waaruit ik niet helemaal wijs word. Er zijn twee schakelaar [wip]. Moeten die bij het lopen omhoog staan of zo ?

Bas (bas.weijman@tele2.nl)
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Bas wil meer weten over zijn Defender 27 jacht
Bas wil meer weten over zijn Defender 27 jacht
Actie foto's van de Defender 27

Actie foto's van de Defender 27 van Freek

Deze Defender 27 is bij EDOR Boven Leeuwen gebouwd in 1987 en in 2004 heeft Freek haar helemaal gestript en geschilderd nieuwe kussen en bekleding alle ramen vervangen en een farymann A 30 ingebouwd met een keerschroef helemaal top. Deze winter is de elektrische installatie aan de beurt en het grootzeil wordt vervangen.
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Actie foto's van de Defender 27 van Freek
Defender 27

Michel neemt zijn net gekochte Defender 27 mee naar Frankrijk

Michel recheche certificat de constructeur ou fiche technique pour Defender 27.

Salut, Michel
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Defender 27

Daan zoekt een maststrijkinstalatie en het frame voor de buiskap

Voor mijn recent( november 2006 ) aangeschafte Defender 27 uit 1986 ben ik op zoek naar een maststrijkinstalatie en het frame voor de buiskap. Informatie over de maten van het frame en de maststrijkinstalatie zijn ook welkom, graag dan met foto zodat de bevestigingspunten te zien zijn en ik deze op basis van de geleverde gegevens kan laten maken. Contact graag via mijn e-mail adres: D.van.Schooten@kpnplanet.nl Ik heb nog een giek liggen voor geinteresseerde, deze is zwart geannodiseerd( mag voor een luttel bedrag weg).

Vriendelijke groeten, Daan van Schooten
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Defender 27 van Daan
Defender 27

Louis met hun trots

Schip en vrouw zien er goed uit.
Foto's (klik erop voor een vergroting):
Defender 27 van Louis
Defender 27 van Louis
Defender 27

Mickey op zoek naar zeilen voor zijn Defender 27 uit 1977

Hallo, Leuke site hebben jullie; www.defenderjachten.nl ! Ik heb er zelf ook een Defender 27 uit 1977. Geheel goed onderhouden.
Nou zoek ik gebruikte zeilen in een goede staat natuurlijk! Zouden jullie mij misschien verder kunnen helpen? Ik weet ook de maten eerlijk gezegd niet met die informatie helpt u mij ook al een eind op weg.

Ik hoor jullie graag tegemoet! Met vriendelijke groet, Mickey

Is Mickey (nog) te helpen? (mickey@artega.nl)
Defender 27

Defender 27

Ronald met vragen over zijn Defender 27

Hoi, initiatiefnemers,
Leuk om de site te bezoeken en de stukken te lezen. Leuk ook die oude folders!

Wij hebben een Defender 27 van 1974. Mijn vader heeft hem nieuw gekocht. We hebben dus vaak de werf bezocht in Amsterdam. Inmiddels al veel vaar plezier achter de rug. Met vooral een zeer safe idee bij deze boot. Geen zee te hoog. We hebben er heel veel wind mee gehad. Maar de bakboorden kwamen maar niet onder water. Een keer wel tijdens een storm en een enorme windvlaag. Na het plat gaan kwam de boot weer mooi terug. Wij zaten nog uren na te hijgen van de schrik.

De gaten in de wand van de toiletafvoer hebben we gedicht, nu is er een chemisch toilet. Opviel de dikte van polyesterwand, op die plekken 0,8 - 1 cm.

Na al die jaren bleek een osmosebehandeling nodig en verstandig. Zelf gedaan, door schraapapparaat in Duitsland te huren. Bere klus, maar het ziet er allemaal weer redelijk uit. In ieder geval geen osmose meer. Mooie gladde 2 componenten spul aangebracht. Dit heb ik er op gespoten. Zo krijg je relatief makkelijk veel verf op de boot (je hebt een bepaalde dikte aan verf nodig). De boot ligt er weer in (Muiderzand) dus we kunnen weer!

Ik heb 3 vragen:
1 Weten jullie iemand die weer iemand weet die mij iets kan zeggen, of weten jullie het zelf, over een rolfok voor de Defender 27.
2 Weten jullie iemand die weer iemand weet die mij iets kan zeggen over een, of weten jullie het zelf, over de maten van een spinaker / ballonfok voor de Defender. Wanneer dit een redelijk standaardmaat is, kan ik mogelijk breder zoeken, zodat mijn uiteindelijk prijs gunstiger wordt.
3 Weten jullie iets over bestellingen van zeilen in lagere lonen landen?

Hartelijke groet, Ronald (bremer@solcon.nl)Hey I am looking for information about Defender 27

Hey I am looking for information about Defender 27

Hey I am looking for information about the boat for instance racing ratings and such. Are is there a blog or forum. Should I send pictures of my boat?

This is "Ecstacy" from Oakland, California and im interested in any information about the boat. It sure is a pretty boat under the water.

Regards Extraactionbla
Oproep

Defender 32 en defender 35 zeiljachten

Zeilvakantie Singles en Alleengaanden

Defenderjachten.nl